Kimi a világ tetején újra!

2012.11.07. 18:32 hazger

Abu Dhabi Nagydíj

 


Nos, elöljáróban annyit, nem voltam dühös, amikor leintették az idei második arab futamot. Annak ellenére sem, hogy Lewis az élről esett ki, magabiztos vezetésnél, sorozatos leggyorsabb körök után. Kínomban röhögnöm kellett már azon a jelenetsoron...

A rajtról: Lewis pompásan lőtt ki a pole-ből, mögötte Kimi talán az év rajtját produkálva érkezett. Pár kisebb koccanáson kívül nem történt semmi egyéb, Jenson is szépen előrejött. Vettel a boxból rajtolt végül, és agyabeteg módjára hajtott már a legelején...

A futamról: Rosberg és Karthikeyan balesete felrázta a már addig sem túl higgadt mezőnyt...a magam részéről kicsit megijedtem ennél az ütközésnél, mert Rosberg Mercedese azért megsúrolta az indiai sisakját...félelmetes jelenetsor volt. Az eset után kicsit leült a futam, a véghajrá azonban emlékezetesre sikeredett...Grosjean, Perez, Webber csatája, és ütközése már-már klasszikusokat idézett, az utolsó néhány kör pedig annyira feszülten telt el, hogy el is feledkeztem róla, hogy Jenson a dobogóért harcolt (ami aztán persze Vettel megszerzett, köszönhetően a 30 körrel frissebb gumijainak...). 

Végül Kimi - aki hibátlanul, tökéletesen összpontosítva, és pokolian gyorsan vezetett - behúzta a futamot, a sarkában Alonsóval, majd Vettel érkezett. Jenson a negyedik, értékes pontokat hozott a konyhára.

A világbajnokság élesedik elöl, sajnos nekünk már csak arra kell figyelni, hogy ha lehet, a Ferrarit valahogy előzzük vissza a konstruktőri bajnokságban.

A bejegyzés trackback címe:

https://teammclaren.blog.hu/api/trackback/id/tr824895834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása