Beharangozó - Olasz Nagydíj, Monza

2014.09.03. 19:04 hazger

A hétvégén rendezik meg az idei világbajnokság tizenharmadik futamát, az olasz nagydíjat, a legendás monzai pályán. A hétvége több kérdést is felvet, de mind közül kiemelkedik az, hogy vajon a két gyári Mercedes-csillagharcos mennyire tudta rendezni a viszonyát, vajon elmérgesedik-e jobban a harc a világbajnoki címért? Mennyire használt Nico Rosbergnek a "fenyítés"?

A másik komoly kérdés, hogy a pletykák szerint a McLaren nagy bejelentésre készül a hétvégén, mégpedig a pilótaügy kapcsán. Erről már az előző posztomban már értekeztem, nem is térnék ki rá részletesebben.

Nézzük csapatunk mérlegét a talján pályán!

A McLaren története során 10 győzelmet aratott a ringen, a legelsőt 1968-ban, Denny Hulme, az utolsót pedig 2012-ben Lewis Hamilton révén. Számunkra még annyiból emlékezetes ez a pálya, hogy 1988-ban, amikor a csapat óriási dominanciát mutatott (16 futam - 15 győzelem), ez volt az egyetlen pálya, ahol nem a piros-fehér McLaren-Hondák arattak győzelmet (Senna ütközött, Prost autójában felmondta a szolgálatot a japánok motorja), hanem Gerhard Berger révén a tifosik nagy örömére a Ferrari. 

10 évvel később az ezüst-nyilak pokolian nagy rajtot vettek, ám:

(a feltöltésért nagy köszönet Hungary599-nek)

1999-ben Mika annyira elunta magát, hogy az első helyről eldobta az autót, majd dühében zokogni kezdett a pálya szélén:

Ennek ellenére is hál'Istennek sikerült megnyernie a bajnokságot. \o/

 

Az idei évtől én személy szerint nem várok sokat, Spában látszott, hogy fejlődtünk a nyári szünet alatt, azonban ott inkább arról volt szó, hogy Mercedes-motor miatt egyszerűen gyorsabbak voltunk, mint más, technikás pályán.

A bejegyzés trackback címe:

https://teammclaren.blog.hu/api/trackback/id/tr706666331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása